با افزایش علاقه مسافران به سفرهای خارجی لازم دیدیم که یه سری اقدامات رو که قبل هر سفری لازم است مسافران بهشان توجه کنند و در چک لیست کارهای قبل از سفرشان قرار بدهند ، برایتان بصورت یک پکیج کامل دربیاوریم .
اولین چیزی که برای هر سفر خارجی لازم است ، گذرنامه یا پاسپورت هست ؛ فرقی نمیکند سفرتان تفریحی است یا کاری یا زیارتی ؛ در تمام سفرهای خارجی ، مسافران برای احراز هویت در کشور مقصد به گذرنامه (پاسپورت) احتیاج دارند .
اگر تاکنون برای آن اقدام نکرده اید یا تاریخ اعتبار پاسپورتتان روبه اتمام هست ، در مقاله زیر شما را با مراحل اخذ یا تمدید گذرنامه قدم به قدم همراهی میکنیم .
مراحل صدور گذرنامه
توجه :
در تمام مراحل فرآیند صدور گذرنامه شخص متقاضی باید حضور داشته باشد.
تمامی مبالغ باید با استفاده از دستگاه کارتخوان (POS) موجود در دفتر پلیس +10 پرداخت شوند و هیچگون پرداخت بانکی، اینترنتی و ... مورد قبول نیستند.
در ابتدا با مراجعه به یکی از دفاتر پلیس +10 در نزدیکی محل سکونت خود ، دریافت فرم و شناسه گذرنامه ( پرداخت 1000 تومان )
تکمیل مدارک ( مشترک مورد نیاز بانوان و آقایان )
1. اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه
2. ارائه آخرین گذرنامه (پاسپورت) متقاضی
3. یک قطعه عکس 4×6 تمام رخ ، با زمینه سفید با شرایط مشروح:از تاریخ انداختن عکس نباید 6 ماه گذشته باشد.
-آقایان رنگ لباس و زمینه یکسان باشد و بدون عینک ، کلاه ، آرایش مو (پیشانی و گوش ها باید مشخص باشند) و زیور آلات داشته باشند.
-بانوان (دختران بالای 6 سال) با حجاب کامل، بدون آرایش و زیورآلات و مقنعه ساده تیره طوری که گردی صورت مشخص باشد.
4. اجازه قانونی و محضری از پدر و یا قیم برای متقاضیان کوچکتر از 18 سال.
5. متقاضیان بالای 15 علاوه بر دارا بودن شناسنامه عکس دار باید شخصا در دفتر پلیس +10 حضور داشته باشند.
6 . متقاضیان زیر 15 سال علاوه بر حضور در دفتر پلیس +10 گواهی اشتغال به تحصیل، دفترچه بیمه و یا گذرنامه عکسدار به همراه خود داشته باشند.
7 . متقاضیانی که بازنشسته نظامی می باشند و 5 سال از زمان بازنشستگی آنان می گذرد باید اصل و کپی کارت کانون بازنشستگان را ارائه دهند.
8.. متقاضیانی که بازنشسته نظامی می باشند و 5 سال از زمان بازنشستگی آنان نمی گذرد باید نامه از حفا یگان مربوطه ارائه دهند.
9 . متقاضیان نظامی شاغل میبایست نامه موافقت حفا یگان مربوطه را ابتدا به دبیرخانه اداره گذرنامه ارایه و پس از ثبت به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ارایه نمایند.
موارد مربوط به بانوان :
اجازه محضري برای بانوان متأهل از سوی همسر
توجه :
1. بانوان مقيم خارج از کشور یا بانوانی که همسر غیر ایرانی دارند ، نیازی به اجازه محضري همسر ندارند .
2. بانواني که همسر آنها فوت نموده، ميبايست اصل گواهي فوت همسر و يا اصل شناسنامه باطل شده همسر و بانوان مطلقه ميبايست اصل طلاق نامه را ارائه نمايند.
موارد مربوط به آقايان :
1. ارائه اصل و کپي کارت پايان خدمت يا معافيت صرفاً هوشمند (کارتهای قدیمی اعتبار ندارند) و يا موافقتنامه سازمان وظيفه عمومي برای مشمولین.
2. آقايان دانشجو و يا دانش آموز براي خروج از کشور ميبايست نامه از محل تحصيل خود دريافت و به سازمان وظيفه عمومي تحويل نمايند.
توجه 1: کسانی که اقدام به تعویض کارت پایان خدمت یا معافیت قدیمی به هوشمند نمودهاند، بعد از گذشت 24 ساعت از درخواست تعویض، میتوانند با ارایه برگه ثبت درخواست تعویض کارت به افسران گذرنامه مستقر در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی، درخواست صدور یا تعویض گذرنامه دهند.
توجه 2: آقايان بالاي 50 سال احتياج به ارايه کارت پايان خدمت ندارند.
چند نکته مهم:
1) براي متولدين خارج از کشور ارايه مدرک نحوه ورود الزامي است.
2) براي ابطال گذرنامههایی که بالاي يک سال اعتبار دارند ارائه نامه از ادارات گذرنامه الزامي است .