عوارض خروج از کشور

دسته بندی ها

راهنمای سفر MojeAbi 03 تیر ، 1398 زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه

نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور

برای پرداخت عوارض خروج از کشور می توانید از چند راه مختلف اقدام کنید. تا چند سال پیش برای پرداخت هزینه عوارض خروج از کشور در فرودگاه مجبور بودید زمان زیادی را در صف منتظر بمانید. اما اکنون راه های دیگری هم برای پرداخت عوارض خروج از کشور وجود دارد. اکنون امکان پرداخت اینترنتی فراهم شده است و پرداخت اینترنتی هم به روشی آسان انجام می شود.

پرداخت اینترنتی عوارض خروج از کشور

در سال ۹۵ بانک ملی ایران خبر راه اندازی سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض خروج از کشور را منتشر کرد. با این وجود امکان پرداخت آنلاین این هزینه از هر جایی و در هر زمانی از طریق این سامانه امکان پذیر است. مسافران سفرهای خارجی می توانند با استفاده از کارت های عضو شتاب و مراجعه به بخش خدمات الکترونیکی و انتخاب گزینه پرداخت الکترونیکی عوارض خروج از کشور نسبت به پرداخت آن اقدام کنند . راه اندازی این سامانه باعث شده که صرفه جوبی مالی و زمانی زیادی در این بخش صورت بگیرد و مسافران بتوانند به راحتی نسبت به انجام امور خروج از کشور خود اقدام کنند .

نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور در فرودگاه

همچنین در حال حاضر فرودگاه های کشور و در راس آن فرودگاه امام خمینی مجهز به دستگاه های Cashless ATM هستند که می توانید از طریق آن ها به صورت آنلاین اقدام به پرداخت هزینه عوارض خروج از کشور کنید. همچنین امکان پرداخت آنلاین این هزینه نیز در اختیار مسافران قرار گرفته است. استفاده از این دستگاه برای پرداخت عوارض خروج از کشور برای رفاه حال و تسریع امور پرداخت عوارض خروج در نظر گرفته شده است. طبق پیشبینی های صورت گرفته در طول چند سال آینده تمام فرودگاه های بین المللی ایران به این دستگاه ها مجهز خواهند شد. 

قوانین معافیت از پرداخت عوارض خروج از کشور

پیش از هر چیز باید به این نکته اشاره کنیم که پرداخت عوارض خروج از کشور تنها شامل سفرهای هوایی نیست و کسانی که قصد سفر از طریق مرزهای زمینی و یا دریا را داشته باشند نیز موظف به پرداخت این هزینه هستند. البته اگر قصد سفر زیارتی داشته باشید مبلغ پرداختی تا حدی کاهش می یابد.

استثناهایی در پرداخت عوارض خروج از کشور وجود دارد که شامل موارد زیر است. در واقع این افراد از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند و نیازی به پرداخت این هزینه ندارند. خدمه وسایل سفر، دانشجویانی که در کشورهای خارجی به تحصیل اشتغال دارند (تنها دانشجویان دارای مجوز)، بیمارانی که با مجوز برای درمان به کشورهای خارجی سفر داشته اند، جانبازانی که در حال معالجه در کشورهای خارجی باشند و ایرانیانی که در کشور خارجی مقیم و مشغول به کار شده اند (دارای کارنامه شغلی) دارای معافیت از پرداخت عوارض خروج از کشور هستند.

ضمنا کودکان خردسال دارای معافیت نبوده و پرداخت هزینه عوارض باید برای آنان نیز انجام شود.

جدول هزینه عوارض خروج از کشور سال ۹۸

تغییراتی که در لایحه عوارض خروج از کشور سال ۹۸ آمده است بسیار محدود است. در جدول زیر می توانید هزینه عوارض خروج از کشور سال ۹۸ را به طور کامل مطالعه کنید. تفاوتی که در عوارض خروج از کشور در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ وجود دارد، این است که در سال ۹۸ عوارض خروج از کشور سفرهای زمینی پلکانی نخواهد بود. مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد کرده است در لایحه عوارض خروج از کشور سال ۹۸ افرایش پلکانی فقط شامل سفرهای هوایی خارج از کشور و سفر هوایی به عتبات شود.

عوارض خروج برای هر نفر۲۲۰٫۰۰۰
عوارض خروج زائران حج تمتع و عمره۱۱۰٫۰۰۰
عوارض خروج هوایی زائرین عتبات عالیات۵۰٫۰۰۰
عوارض خروج زمینی و دریایی زائرین عتبات عالیات۱۲٫۷۵۰
زائران اربعینمعاف

عوارض خروج از کشور زمینی در سال ۹۷ و ۹۸

عوارض خروج از کشور زمینی در سال ۹۷ در حدود ۱۳ هزارتومان (۱۲۷۵۰ تومان) بود و در سفرهای بعدی به صورت پلکانی به این عدد اضافه می شد، اما در سال ۹۸ بر خلاف سال گذشته عوارض خروج از کشور زمینی ثابت است و با سفرهای بیشتر به آن افزوده نمی شود. ضمنا زائران اربعینی که به صورت زمینی به کشورهای زیارتی سفر می کنند نیز از پرداخت هزینه عوارض خروج از کشور معاف می شوند.

6LdXBQ8mAAAAAAKb6n4ngPZXZPhtFRUTaXNbEgWl